Robinson Crusoe - Defoe, Daniel, 1661-1731 (Dvojjazyčná kniha pro pokročilé, 2009)
Příběh Robinsona Crusoe patří zaslouženě do zlatého fondu světové literatury. Ukazuje vůli člověka, který věří sám v sebe a dokáže tak překonat řadu životních nezdarů. Odráží tak vlastně tehdy nastupující ekonomický individualismus. Pro pokročilé studenty angličtiny jsme vytvořili jeho zjednodušenou verzi doplněnou českým překladem (po levé straně), slovníčkem, překladem frází a okomentováním gramatických jevů. Čtenář tak může číst originální povídku, pokud by něčemu nerozuměl ihned najde překlad či komentář. Kniha je navíc doplněna CD s namluveným textem. Uživatel tak může cvičit své porozumění mluvené angličtině.