Základní techniky šití : podrobný ilustrovaný návod doplněný inspirativní galerií hotových výrobků - Gardiner, Wendy (Metafora, 2008)
Začínající švadlenky seznámíme se základními postupy šití v ruce i na stroji, ale zajímavé postřehy a nápady v této knize určitě objeví i pokročilejší tvůrci. Najdete tady všechno, co můžete při výrobě oděvů nebo bytových dekorací potřebovat. Naučíte se šít nejrůznějšími stehy, pracovat se střihy, všívat zipy, lemovat, šít závěsy či rolety, vyšívat a mnoho dalších dovedností. Množství barevných ilustrací vám popisovaný postup vždy názorně předvede, takže vaše výsledné dílo by mělo být k nerozeznání od práce profesionála.