Lovec - Deaver, Jefffery, 1950- (Domino, 2011)
Henry Loving se živí jako "lovec". Zákazníci si ho najímají, aby vymohl informace od vytipovaných osob, a Loving ke splnění svého úkolu neváhá použít jakýchkoli prostředků, včetně únosů, mučení ne bo vraždění rodinných příslušníků svých obětí. Nyní se stal terčem Lovingova zájmu detektiv washingtonské policie Ryan Kessler. Ochr ana rodiny Kesslerových je svěřena agentovi Cortemu ze speciálního Oddělení strategické ochrany, muži pevných zásad a brilantnímu st ratégovi, který velmi dobře ví, jak brutální dokáže Loving být: př ed šesti lety totiž "lovec" zavraždil člověka, který byl Cortemu v elmi blízký. Zatímco v rodině Kesslerových sílí úzkost a napětí, v yhrocuje se i spor mezi ochráncem a lovcem. Corte nasazuje svůj br ilantní úsudek, ale Loving jako by byl stále o krok před ním. Pozv olna se přibližuje ke své oběti a Corte musí učinit těžké rozhodnu tí: má za každou cenu chránit své svěřence, anebo by je měl v zájm u osobní pomsty vystavit nebezpečí a udělat z nich živou návnadu?