Jatka na řece Odon : z historie pluku SS Wotan - Kessler, Leo, 1926-2007 (Military, 2011)
Spojenci se před několika dny vylodili v Normandii a v okolí města Caen, dosud drženého Němci, zuří krvavé boje. Oslabený pluk SS Wotan spolu s jednotkou fanatických dobrovolníků Hitlerjugend má za úkol bránit plochý kopec nad městem. Když se však situace stane neúnosnou, rozhodne se velitel pluku Kuno von Dodenburg v zájmu záchrany životů mladých mužů pod jeho velením pro ústup. Tím však poruší Hitlerův rozkaz bojovat do poslední kulky a posledního muže, za což je "pro zbabělost tváří v tvář nepříteli" postaven před vojenský soud. Před trestem smrti jej může zachránit jediné - vybojovat ztracenou pozici zpět.