Hraničářův učeň III..niha třetí, - Flanagan, John, 1944- (Fantasy, 2008)
Třetí kniha fantasy série příběhů o Willovi a jeho přátelích z hradu Redmontu. Will a Evanlyn plují do Skandie jako zajatci hrozivého kapitána skandijské vlčí lodi Eraka. Halt přísahal, že Willa zachrání, a udělá vše, aby slib dodržel - dokonce poruší přísahu hraničáře a král ho za to vypoví ze země. Horác, který rovněž chce jet hledat Willa, se k němu připojí a oba společně zamíří do Skandie přes Galiku. Cestou je neustále obtěžují potulní rytíři, neblaze proslulí jako lupiči a hrdlořezové. Horác však o bojování už něco málo ví a díky svým neobyčejným schopnostem začne brzy přitahovat pozornost rytířů a válečníků na míle daleko. Přijedou do Skandie včas, aby zachránili Willa před životem v otroctví?