Detektivní kancelář Lasse&Maja : Záhada v cirkuse - Widmark, Martin (Egmont ČR, 2012)
V manéži cirkusu Splendido předvádějí kouzelník Trocadero a klaun Bobo svoje umění. Diváci se dobře baví a netuší, že se kolem nich děje něco nekalého. V průběhu představení mizejí peněženky, telefony a náhrdelníky. Na místě činu jsou ale i Lasse a Maja.