Londýn - Humphreys, Rob (Rough guides, 2010)
Další z řady vynikajících průvodců Rough Guides vás bude provázet po Londýně a představí ho do ohromujících detailů. Zavede vás k proslulým památkám jako Tower nebo Big Ben i na méně známá, ale pozoruhodná místa, která byste jinak jen stěží objevili. K tomu vám jako vždy poslouží přehledné mapy a informace o otvíracích dobách. Průvodce navíc poradí, kde a jak se ubytovat, najíst nebo pobavit. Londýn je velkolepou evropskou metropolí nabízející jedinečné skvosty - od fascinujících novoklasicistních staveb až po nádherné parky se staletými platany. Díla Johna Nashe nebo Christophera Wrena patří k tomu nejlepšímu z evropské architektury a v našem průvodci o nich najdete spoustu užitečných informací. Londýnská muzea a galerie skrývají umělecké poklady a na své si v nich přijdou obdivovatelé děl všech epoch. Do mnoha z nich je navíc vstup zdarma. Pokud vás omrzí umělecké skvosty, můžete se jen tak procházet malebnými uličkami, nahlížet do výloh obchodů, dát si pivo v některé z osobitých hospůdek nebo se posadit v parku a pozorovat kolemjdoucí - zkrátka nasávat neobyčejnou atmosféru tohoto úžasného města.