Hunger games: Vražedná pomsta. - Collins, Suzanne, 1964- (2., 2010)
Druhá kniha série Hunger games (volně navazuje na "Hunger games: Aréna smrti"). Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky. Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?