Expedice Kolumbus. - Brezina, Thomas, 1963- (Fragment, 2011)
První kniha série Expedice Kolumbus. Miki a její bratr Tino jedou s tetou na návštěvu do Egyptského muzea, aby pomohli nešťastnému profesorovi a přišli na kloub záhadám, které se tam dějí. Podaří se jim odhalit tajemství pochodující mumie a tajemného amuletu? Na řadu přichází Kolumbus, létající badatelská autoloď, která je přenese do doby starých Egypťanů před 4000 lety. Během krátkého pobytu musí děti navíc vyřešit záhadné zmizení tety, která je považována za falešnou královnu a hrozí jí smrt.