Jan Masaryk - pravdivý příběh - Kosatík, Pavel, 1962- (Mladá fronta, 2009)
První ucelený a dosud zřejmě nejobjektivnější životopis Jana Masaryka. Vedle neznámých faktů z jeho soukromého života a ze života rodiny TGM, přináší kniha také zasvěcený pohled na zákulisí československé zahraniční politiky, na jejímž utváření se Jan Masaryk ve své době podílel.