Paganiniho smlouva - Kepler, Lars (Krimi román, 2011)
Jedné letní noci je nalezena mrtvá žena na velké lodi, plující v souostroví Stockholmu. Její plíce jsou plné vody, ale na oblečení nebo na zbytku těla není ani stopy po této vodě. Dalšího dne je ve svém bytě nalezen mrtvý muž. Houpe se v oprátce uvázaného háku na stropě, na kterém běžně visí lustr. Jak se to stalo? Detektiv Joon Linna je přesvědčen, že šlo o sebevraždu, a samozřejmě má pravdu. Muž spáchal záhadnou sebevraždu, ale i to je pouze předehra k závratně rychlému a nebezpečnému běhu událostí.