Cesta na severozápad - Mašín, Ctirad, 1930-2011 (Paměť, 2010)
Na konci padesátých let bratři Mašínové a Milan Paumer popsali s vou dramatickou cestu do Západního Berlína, kterou na podzim 1953 podnikli společně se svými dvěma přáteli (Zbyněk Janata a Václav Š véda však byli po přestřelkách zatčeni a později popraveni