Mezi tiárou a orlicí : příběh prvního českého krále Vratislava I. - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2006)
Dramatický příběh z druhé poloviny 11. století vykresluje život českého krále Vratislava I., který byl prvním českým panovníkem, jenž otevřel české zemi dveře do tehdejší Evropy.