Anansiho chlapci - Gaiman, Neil, 1960- (Polaris, 2009)
Bůh je mrtev. Ať žijí jeho děti. Když dá otec Tlustého Charlieho někomu jméno, žádná síla mu ho neodlepí. Jako když pojmenoval Tlustého Charlieho 'Tlustý Charlie'. Dokonce ani teď, po dvaceti letech, se nemůže Charlie Nancy zbavit svého přídomku, jednoho z mnoha zahanbujících 'darů', kterých se mu dostalo od jeho otce ještě předtím, než padl mrtvý k zemi na pódiu při karaoke a úplně tak zničil Charliemu život. Pan Nancy zanechal Tlustému Charliemu také různá překvapení - jako například když u jeho dveří jednoho dne zazvonil vysoký pohledný cizinec, který je podle všeho jeho bratr...