Filozofické příběhy : netradiční dějiny filozofie, které ukazují její představitele v málo známých situacích a utajených příbězích - Cohen, Martin, 1964- (Galileo, 2010)
Možná i k vlastnímu překvapení se stal anglicky píšící spisovatel Martin Cohen - původně učitel a editor - na počátku 3. tisíciletí autorem bestsellerů o filozofii a filozofech. Ve Filozofických příbězích se Cohen věnoval hlavně lidské stránce "velikánů" a jejich charakteru, jejž často sarkasticky konfrontuje s jejich idejemi. Nejde mu ovšem jen o vtipné glosování poklesků, spíše hledá závažné trhliny v zdánlivě pevně vystavěných systémech: např. může být Heidegger jako svého času vyznavač některých myšlenek nacismu a člen NSDAP skutečně považován za nezvratnou autoritu?