Domina - Doherty, Paul C. (Metafora, 2004)
Mladý ambiciózní muž vypráví příběh své paní, proslulé Dominy Agrippiny, matky císaře Nerona a manželky Claudiovy. Krutý, smutný, vášnivý i dojemný Agrippinin příběh nás zavede do časů krvavých gladiátorských her i přepychových hostin, mezi vladaře, traviče, vojáky i otrokyně.