Osobnosti české historie - Vondra, Roman, 1979- (Aleš Skřivan ml., 2009)
Publikace obsahující 75 portrétů významných osobností českých dějin. Projekt Osobnosti české historie vykrystalizoval v průběhu několika let. U jeho zrodu stála autorova dlouhodobá spolupráce s časopisem Historický obzor, na jehož stránkách zveřejňoval portréty významných osobností českých dějin. Základní byla myšlenka přeměnit seriál článků o významných osobnostech naší historie v publikaci skládající se z medailonů, které by obsahovaly životní příběhy jednotlivých osobností.