1000 traktorů : dějiny, klasika, technika - Heisler, Václav; Rada, Rudolf (Knižní klub, 2006)
Rozsáhlá kniha dokumentuje více než 1000 nejslavnějších traktorů v detailních popisech a celkových barevných vyobrazeních. Vývoj motorizace zemědělství je vykreslen od nejranějších počátků parou poháněných předchůdců traktorů až po nejmodernější stroje současnosti. Encyklopedie představují mezinárodní značky a modely jako Lanz, Fendt, John Deere, Allis Chalmers, Ford, Fiat, International Harvester a mnohé další.