O líné babičce [o babičce, která si na stará kolena vyhodila z kopýtka] - Kastnerová, Alena, 1973- (Mladá fronta : Tympanum, 2014)
Pohádka o babičce, která se rozhodla, že nebude na stará kolena vařit, péct a uklízet, ale bude si plnit svá dávná přání. A tak vytahuje ze škapulíře jeden lísteček s přáním za druhým a prožívá neuvěřitelná dobrodružství