Obsahy z děl světové literatury : vybraná díla světové literatury od počátků písemnictví do současnosti - Ulrichová, Libuše, 1958- (P. Dolejší, 2008)
Příručka je určena žákům základních a středních škol a široké veřejnosti. Obsahuje 141 literárních portrétů světových spisovatelů a 203 obsahů jejich nejvýznamnějších děl od počátků písemnictví do současnosti