Kapitán Žralok - Langreuter, Jutta (Knižní klub : Euromedia Group, 2008)
Veselá vyprávění o kapitánu Žralokovi a jeho kamarádech jsou určena nejmenším obdivovatelům pirátů. V této knížce děti najdou dva krátké příběhy: Tajemství ostrova pirátů a Mořský netvor. V prvním příběhu je malý Míša přepaden a zajat kapitánem Žralokem. Brzy se z nich ale stanou nerozluční kamarádi a společně s pirátskou posádkou, krysou a papouškem Koko, se vydají za pokladem. V druhém příběhu se všichni setkají s obávaným mořským netvorem.